IK WIL MENSEN BEHOEDEN VOOR WAT IK HEB DOORSTAAN

Mijn leven moest drastisch worden omgegooid, anders zou ik het letterlijk niet overleven. Mijn commerciële carrière in de media, mode en retail liep als een trein. Althans, zo leek het. Want ik was tijdens mijn carrière ruim twintig jaar afhankelijk van middelen. Dat heb ik overwonnen, met behulp van ervaringsdeskundigen, professionals en mijn gezin. 

Eén van de inzichten tijdens mijn herstel heeft geleid tot het werk wat ik nu doe. Ik besefte dat ik mensen in dezelfde situatie wilde helpen. Sterker nog: dat ik mensen wilde behoeden voor wat ik had doorstaan. Want geloof me, het was geen makkelijke weg. Ik volgde in 2014 de opleiding tot interventionist in het Amerikaanse Palm Springs en later in datzelfde jaar deed ik de opleiding Recovery Coaching in Londen. 

Sluit je ogen niet

Juist omdat ik als geen ander weet dat afhankelijkheidsproblematiek ook op de werkvloer grote consequenties heeft, wist ik dat ik daarmee aan de slag moest. Als werkgever wil je een veilige omgeving creëren, waarbij vitaliteit van werknemers voorop staat. Als je weet dat 1 op de 4 bedrijfsongevallen veroorzaakt wordt door alcoholmisbruik, weet je ook dat je je ogen er niet voor kunt sluiten. En ik weet als geen ander dat middelenmisbruik altijd stiekem gebeurt, ook op de werkvloer. Terwijl het niet onmogelijk is om het te herkennen – mits je de juiste kennis hebt. Het begint met herkennen, de volgende stap is erkennen en handelen. 

Voorkomen in plaats van genezen

Mijn persoonlijke levensweg heeft er dus toe geleid dat ik met mijn bedrijf bij werkgevers de kennis, ervaring en tools deel om een veilige en vitale werkomgeving te creëren. Dat doen we door ervaringsdeskundigen in te zetten, door trainingen en voorlichtingen te geven, door werkgevers (juridisch en beleidsmatig) bij te staan bij het ontwikkelen en implementeren van een gedegen beleid. Kortom: door duurzame hulp te bieden bij ADM-problematiek en te werken aan een oplossing. Door alles te doen wat nodig is om dergelijke problemen te beperken, of liever nog: voor te zijn. Voorkomen is tenslotte nog altijd beter dan genezen!