Over ADM-support

ADM-support zorgt voor awareness en preventie bij bedrijven op het gebeid van alcohol- en drugs- en medicijnmisbruik op de werkvloer. Wij doen dit mede vanuit ervaringsdeskundigheid en dragen hierdoor bij aan een veilige, vitale en verantwoorde werkomgeving. Middels de ontwikkeling en implementatie van een gedegen ADM-beleid zorgen we voor duidelijke regels en procedures binnen de organisatie. Met name de praktijkervaring van onze ADM-support werknemers – en vooral het delen van die ervaring – draagt bij aan een snellere (h)erkenning en signalering van de aanwezige problematiek. Hierdoor maken we het eerder bespreekbaar en kunnen we preventief hulp bieden.

De behoefte aan parate ervaringsdeskundigheid op het gebied van alcohol, drugs en medicijnen (ADM) gecombineerd met brede managementervaring is voor onze klanten een succesvolle mix gebleken bij het opzetten en activeren van een gedegen ADM-beleid. Als professionals werken wij samen met diverse specialisten op het gebied van veiligheid, HR, ervaringsdeskundigheid, wet- en regelgeving en uiteraard zorginstanties.

Oprichter Edo van den Hoed:

Na een commerciële carrière in de media, mode en retail besefte ik dat mijn leven drastisch omgegooid moest worden, wilde ik – letterlijk – overleven. Met behulp van ervaringsdeskundigen, professionals en mijn gezin kon ik een periode van afhankelijkheid van middelen en procesverslaving van 25 jaar overwinnen. Tijdens mijn herstel kwam ik ook tot het besef dat ik mensen in eenzelfde situatie wilde helpen en, misschien belangrijker, dat ik mensen in het ‘voorstadium’ van verslaving wilde behoeden voor wat ik had doorstaan. Hiertoe volgde ik in 2014 de opleiding tot interventionist in Palm Springs (VS). Later dat jaar deed ik de opleiding Recovery Coaching in Londen.

Mijn focus ligt op het voorkomen van afhankelijkheidsproblematiek bij werknemers vanuit de optiek van een werkgever. Juist op de werkvloer is (h)erkenning van gebruik van alcohol, drugs en/of medicijnen van belang voor zowel werknemers als werkgever. Zo werd bij mij het idee voor ADM-support geboren.

Inmiddels werken voor ADM-support meerdere ervaringsdeskundigen met alle denkbare verslavingsachtergronden, beleidsspecialisten, BIG-testers en diverse juridisch specialisten. We beschikken over een landelijk en Europees uitgebreid netwerk van vakmensen die op projectbasis ingezet kunnen worden.

Diensten

De dienstverlening van ADM-support bestaat uit een aantal onderdelen:

  • beleidsontwikkeling
  • diverse trainingen leidinggevenden en management
  • voorlichting werknemers
  • testen
  • interventie en de brug slaan naar hulpverlening
  • onderhoud